Agilis transzformáció

A képzés részletei

6 alkalom, 24 óra

a képzés indulása:
2022. április 21.
jelentkezési határidő:
2022. április 20.
képzési alkalmak:
Csütörtök

9-13 óra közt

helyszín:
CEU Budapest és/vagy Zoom Meeting
részvételi díj:
380.000 Ft + ÁFA
Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

A vállalatok agilis transzformációja nem csak elhatározás kérdése. Egy jól megtervezhető, de rendkívül komplex folyamat. Kell, hogy legyen házon belül egy olyan kompetens, képzett agilis szakember, aki képes a megfelelő transzformációs irányító csapatot maga köré gyűjteni, és velük együtt gondolkozva végrehajtani a transzformációt.

Agilis Transzformáció képzésünkre azokat a vezetőket, coachokat, Release Train Engenieereket (RTE), senior projekt szakembereket várjuk, akikre egy vállalat agilis transzformációjának levezénylése vár. Szakembereket, akik tudják a célt, de nehézségekbe ütköztek, vagy bizonytalanok abban, hogy miként érdemes hozzáfogni egy nagyvállalat vagy egy KKV agilis átszervezéséhez.

Képzésünk során amellett, hogy átfogó képet adunk az agilis transzformáció folyamatáról, lépésről lépésre, kihívásról kihívásra tanulmányozzuk az átállás gyakorlati kérdéseit.

Az Agilis Transzformáció képzés végén a kezedben lesz egy olyan, vállalatodra szabott roadmap, amely segít ezt a nagy ívű folyamatot lemenedzselni.

Ez a képzés nem vezetőképzés, hanem projektmódszertani, gyakorlati képzés, ami az átalakítás során felmerülő kihívásokon és azok kezelésén vezet végig és a sikeres transzformációhoz szükséges teendőket és gondolkodásmódot kívánja átadni. Egy olyan profi gárdával dolgozhatsz, akik végigvittek már néhány átállást különböző méretű és profilú vállalatnál, saját, élő tapasztalatukkal tudnak segíteni, megosztani azt, ami működött, és azt, ami nem.

Fontos tudnivalók:

 • A képzési alkalmak mindegyike gyakorlattal zárul, ahol cégméret szerinti bontásban, kiscsoportos munkában dolgozzátok fel az alkalmat.
 • Adunk lehetőséget a személyes konzultációra, ahol speciális, saját vállalati transzformációdra vonatkozó dilemmáidat beszéljük át.
 • A képzési alkalmak mellett heti 2-3 óra felkészülés és önálló munka elvégzése javasolt, korábbi tapasztalat függvényében.
 • A képzés végén minden hallgató egyéni vizsgát tesz, ahol a saját cégének transzformációs roadmapjét prezentálja.
 • A képzés az agilis módszertan alapfogalmait már tudottnak tekinti. Amennyiben soha semmilyen formában nem találkoztál még az agilis keretrendszerrel, nem javasoljuk neked ezt a képzést.

50 % kedvezmény a vezetődnek

Egy agilis transzformáció hatékonysága 15%-kal nagyobb ott, ahol a transzformáció koordinátora és szponzora is képben van a transzformáció várható kihívásaival kapcsolatban. Hozd el a képzésre a vezetődet (operatív vezető, PMO vezető, cégvezető, üzletágvezető – cégmérettől függően) 50% kedvezménnyel, féláron.

 


Olvasd el Németh Valentin, a képzés vezetőjének blogbejegyzését az agilis transzformációról!

Elolvasom a bejegyzést

Szakértők

Németh György Valentin
alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant
https://www.linkedin.com/in/valentin-nemeth-pmp-s4a/

Működési hatékonyság fókuszú üzleti tanácsadásból indult vezető, aki számos nagyvállalat strukturális, működési és kulturális reformjában vett részt átfogó felelősséggel. Nyolc évig az E.ON németországi központjában, majd a magyar leányvállalatnál irányított reorganizációs programokat, illetve informatikai szervezeti egységeket. Alapvető szerepe volt a cégcsoport agilis transzformációjában. Ezen tudását nemzetközi szinten kamatoztatja számos ügyfél támogatásában, illetve széles közönség előtt nyitva álló meetupok során. Célorientált működésében az üzleti hatékonyság elérése és a vállalati kultúra színvonal emelkedése motiválja.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/09/Nemeth-Valentin-foto.jpg

Németh György Valentin

alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant

Jurecska Andrea
Co-Founder, HRDesignLab
https://www.linkedin.com/in/andreajurecska/

Andrea a hazai munkáltatói márkaépítés mellett elkötelezett szakember, több szakmai szövetség aktív tagja. Küldetése, hogy minél több experience driven agilis szervezet legyen a hazai piacon. PR menedzserként szerezte első diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként végzett, HR szakon. HR területen szerzett többéves tapasztalata mellett pályafutásából közel 15 évet marketing és értékesítés területen töltött nemzetközi cégeknél. Emellett agilis szervezeti transzformációban, vállalati kultúrafejlesztésben szerzett tapasztalatot, és ez a szakmai háttér nagyban meghatározza mai employer branding, employee experience szemléletét.
Ma már a klasszikus HR feladatokba és folyamatfejlesztésekbe is magas színvonalon, holisztikusan tudja alkalmazni a munkavállalóiélmény-alapú megközelítést. Megérzi és megérti a piaci kihívásokat, melyre folyamatosan választ kíván adni szakértői csapatával. Hisz benne, hogy az üzleti értéket teremteni és maximalizálni csakis úgy lehet, hogy a humán tőke szerepe valóban az első és legfontosabb helyen szerepel a cég stratégiájában.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/07/Jurecskaa_bio-2.jpeg

Jurecska Andrea

Co-Founder, HRDesignLab

Kinek ajánljuk?

 • Vezetőknek, coachoknak, RTE-knek, senior projekt szakembereknek, akik a vállalati agilis transzformáció levezényléséért lesznek felelősek, vagy szakmailag segítenék azt a munkatársukat, aki az agilis átállást menedzseli.
 • Azoknak, akikre rá van bízva az agilis átállás, de cégen belül nem tudnak kihez fordulni szakmai támogatásért. Képzésünk során egy szakmai, támogató közösség tagja lehetsz, és mindig lesz kihez fordulnod a gyakorlati és elméleti kérdéseiddel.
 • Azoknak, akik tudják, hogy a közeljövőben agilis transzformáción kell átjuttatniuk cégüket, de fogalmuk sincs, hogyan tervezzék meg ezt az összetett folyamatot.
 • Azoknak, akik a legjobb és legrosszabb hazai tapasztalatok, esettanulmányok alapján szeretnének felkészülni vállalatuk agilis átállására.

Ez a képzés elérhető zártkörű céges formátumban is. További információért keresd Tasnády Fannit a fanni.tasnady@kurtakademia.hu emailen vagy a +36706213489 telefonszámon keresztül.

A képzés tematikája


 • Az első alkalmon egy rövid bemutatkozás és képzésismertetés után közösen átismételjük a lean módszertan és az agilis keretrendszer alapfogalmait. Fontos jeleznünk, hogy ez a gyors ismétlés azt szolgálja, hogy a hallgatók belerázódjanak a témába és egységes fogalomrendszer mentén haladhassunk közösen tovább. Ha nem ismered az agilis keretrendszert, nem javasoljuk számodra ezt a képzést.

  A képzési alkalom második felében megismerünk néhány klasszikus és kevésbé klasszikus transzformációs roadmap-et. Cégméret szerint (nagyvállalat és kkv) bontott csoportokban elkezdünk dolgozni ezeken a roadmap-eken.

  Bevezetés

  • Németh Valentin KépzésvezetőKÜRT Akadémia
   Alapító PROgile.eu
   Bevezetés és bemutatkozás 
  • Tóth László

   Agilis és Scrum alapok

 • RA sikeres transzformáció nulladik lépése, hogy van egy pontos diagnózisunk arról, hogy honnan indulunk. Mik aktuálisan a szervezet gyenge pontjai és erősségei? Mik a valós problémák, amikre megoldást keresünk? Bemutatjuk a pontos helyzetkép kialakításának kompakt módszerét (Agile Readiness Assessment – ARA). Miben segít induláskor a Lean Startup, mit jelent az iteratív működés egy agilis transzformáció során? Hogy érdemes gondolkodni a költségekről, mi segíthet eldönteni, hogy mire költsek és mire ne költsek?

  A gyakorlati blokk első felében segítünk abban, hogy ARA módszert saját üzleti kihívásaidra is elkezd tudni alkalmazni, majd bontott csoportokban haladunk tovább egy-egy KKV /nagyvállalati roadmap kialakítása felé.

   

  • Németh Valentin KépzésvezetőKÜRT Akadémia
   Alapító PROgile.eu
   Tovább a transzformációs roadmap-en

 • Mivel kell és mivel nem kell foglalkozni az induláskor? Esettanulmányokon keresztül vizsgáljuk meg a transzformáció előkészítésének, indításának és a feladatok helyes strukturálásának legfontosabb kérdéseit.

  Az alkalom második felében térünk rá az agilis transzformáció stratégiai kérdéseire az alábbi témák mentén: stratégia és prioritások, üzleti vállalások és KPI-ok, erőforrás-kezelés, tervezésharmonizáció, buktatók, kulturális nehézségek, QCA.

   

  • Németh Valentin KépzésvezetőKÜRT Akadémia
   Alapító PROgile.eu
   A transzformáció fejezetei I. rész

 • Az agilis transzformáció emberi erőforrás vetületét fontos több oldalról megvizsgálni. Mi három témacsoporttal készülünk:  1. témacsoport: agilis munkavállalói élmény, employee journey a transzformációban, belső change menedzsment, kommunikációs modell, elkötelezettség növelése, leadership viselkedés, megváltozott vezetői szerepek, új kultúra.


  2. témacsoport: agilis szerepek és feladatok, profilalkotás.


  3. témacsoport: learning and development, talent és performance management egy agilis szervezetben.


  Majd közösen megbeszéljük tapasztalatainkat.

   

  • Jurecska Andrea Co-founderHRDesignLab
   People menedzsment a transzformáció során három témacsoportban

 • Egy agilis transzformáció mindennapjai – vagyis mire számíts a hétköznapokban. Agilis menedzsmenteszközök és mindset, backlog és célkijelölés, bimodalitás, vagyis BAU és fejlesztés összehangolása a céges működés mindennapjaiban. Mi az, ami már holnaptól integrálható a tanultakból? Mi az, amivel érdemes várni?

   

  •  
  • Németh Valentin KépzésvezetőKÜRT Akadémia
   Alapító PROgile.eu
   vizsga előkészítés

 • A képzési alkalmak során a hallgatók – cégméret szerint – bontott csapatokban fognak kidolgozni 1-1 transzformációs roadmapet. Minden képzési alkalom végén a csapatok az aznap tanultakat a roadmap továbbépítésével ültetik át a gyakorlatba. A képzés záróalkalmán a munkacsoportok bemutatják a közösen kialakított roadmap-jüket, mely a létrehozó csapat minden tagjának kérdéseit, álláspontját tartalmazza, megválaszolja.

  Emellett minden hallgató elkészíti a saját cégének transzformációs roadmapjét, kiemelve a csapatmunka során létrehozott közös roadmap-től való eltéréseket, illetve a számára egyénileg fontos fejezeteket, kérdésköröket és az azokra adott javaslatait. A képzés során a saját roadmap kialakításához minden hallgató 1 óra személyes konzultációt kérhet.

   

  • Németh Valentin KépzésvezetőKÜRT Akadémia
   Alapító PROgile.eu
   vizsga és lezárás

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

6 alkalom, 24 óra

a képzés indulása:
2022. április 21.
jelentkezési határidő:
2022. április 20.
képzési alkalmak:
Csütörtök

9-13 óra közt

helyszín:
CEU Budapest és/vagy Zoom Meeting
részvételi díj:
380.000 Ft + ÁFA
Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény.
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény.

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Hasznos információk

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

Egyedi ajánlat

Igény esetén egyedi vállalati képzést is adunk, árajánlatért keresd kapcsolattartónkat!

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Akik minket választottak

This site is registered on wpml.org as a development site.