Olimpiai eszköztár topvezetőknek

A képzés részletei

3 hét, 6 alkalom, összesen 24 óra

a képzés indulása:
2022. szeptember 30.
jelentkezési határidő:
2022. szeptember 23.
képzési alkalmak:
péntekenként és szombatonként

péntekenként 13-17h között és szombatonként 9-13 óra között

szükséges képzettség:
nincs
helyszín:
CEU Budapest

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
690.000 Ft + Áfa
Tóth Kata Termékfejlesztési vezető
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

A csúcsvezetők az üzleti élet olimpiai bajnokai  

Miért? Mert komoly stresszhelyzetben kell kihozniuk magukból a maximumot. Úgy kell felkészülniük a váratlan helyzetekre, hogy minden pillanatban lépésekkel versenytársaik előtt járjanak. Meg kell tanulniuk hatékonyan feltöltődni és regenerálódni. „Látniuk kell a pályán”, azaz tudniuk kell, mit hoz a jövő, és tudniuk kell azt is, hogy a csapatukat hogyan tudják a legjobban “gólhoz” juttatni, azaz üzleti szempontból is sikeresnek lenni.  

Felkészülés a stresszhelyzetekre  

Olimpiai Eszköztár Topvezetőknek képzésünkön az olimpiai bajnokok sikeresen bevetett pszichológiai eszköztárát sajátíthatod el Lénárt Ágota segítségével, és olimpikonoktól ismerheted meg, miként alkalmazták ezeket az eszközöket.  

Lénárt Ágota sportpszichológus, az olimpiai csapat sportpszichológiai csapatának vezetője, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője. Többek között Risztov Évát, Szilágyi Áront és Gyurta Dánielt készítette fel mentálisan a legnagyobb próbatételekre: az olimpiai versenyekre.  

Autogén tréningtől a taktikai gondolkodásig  

A képzésen jól kipróbált módszereket fogsz megtanulni. Ezek a módszerek a pszichológia elismert eszközei, amelyek már számtalan olimpikont segítettek sikerre, és az üzleti életben is hatékonyan alkalmazhatók.  

A megtanult módszerek segítenek például a rendszeres, valóban feltöltést hozó pihenésben, relaxációban (autogén tréning); abban, hogy a mindent eldöntő tárgyaláson a legjobban szerepelj (mentáltréning), vagy abban, hogy a csapatodból a legtöbbet hozd ki vezetőként.  

A képzési alkalmakon közösen megtanulhatod és kipróbálhatod a módszereket. Emellett a sikeres elsajátításhoz fontos, hogy otthon heti pár órát még gyakorolj.  

Az olimpiai bajnokok élménybeszámolója  

Minden képzési hétvége utolsó órájában érkezik egy olimpiai érmes sportoló is, aki elmeséli, hogy hogyan sajátította el ezeket a módszereket, és hogy miként segítette őt a sportpszichológia az olimpiai érem megszerzésében. Miként kezelte a rá háruló stresszt? Hogyan nem tört össze egy váratlan helyzetben? A meghívott olimpikonok avatnak be a kulisszatitkokba.    

Kinek ajánljuk az Olimpiai Eszköztár Topvezetőknek képzést?

 • Olyan felsővezetőnek, aki nyitott a pszichológiai módszerekre, aki érez magában késztetést arra, hogy a sportpszichológiai eszköztárat az üzleti (és magán-) életben alkalmazza.  
 • Annak, aki úgy érzi, lefagy stresszhelyzetben, nem tud igazán jól teljesíteni téthelyzetben, és szeretné megtanulni, hogyan változtasson ezen.  
 • Annak a nagy felelősségi körrel rendelkező vezetőnek, aki nem tud jól, hatékonyan pihenni, gyakran fáradt és tompa. Aki módszereket keres arra, hogy hogy tud rövid idő alatt mentálisan regenerálódni.  
 • Aki nem tudja kihozni a csapatából a maximumot: sok „gólerős játékosa” van, de nem tudja őket együttműködésre bírni, és nem tudja helyzetbe hozni a tehetséges csapattagokat.

„A sikeres sportólók nyomás alatt is jól teljesítenek. Kontroll alatt, mégis megerőltetés nélkül dolgoznak. Jól tudják szabályozni arousalszintjüket, azaz a belső feszültséget: le tudják nyugtatni, de fel is tudják pörgetni magukat attól függően, épp mire van szükségük. Kidolgozott mentális és versenytaktikával rendelkeznek, jól tudják a figyelmüket fókuszálni. Emellett makacsok, eltökéltek és bíznak a sikerben, de ha kudarc éri őket sem omlanak össze, jók a megküzdési mechanizmusaik. Reziliensek, azaz képesek önmagukat újraépíteni.”

-Lénárt Ágota 

Mire készülj az Olimpiai Eszköztár Topvezetőknek képzés során?   

Ez egy gyakorlatfókuszú képzés. Lesz szó a módszerek mögött húzódó elméletekről, de a hangsúly a gyakorlatok elsajátításán van. Javasoljuk, hogy hozz magaddal laza, kényelmes ruházatot. A módszerek beépülését segíti, ha a képzési alkalmak közt 1-2 órát otthoni gyakorlásra is szánsz. A csoport kislétszámú, maximum 12 fős, így tudunk figyelni ez egyéni elakadásokra, kérdésekre. 

Képzési alkalmak:  

 • szeptember 30. (péntek) 13-17:00 
 • október 1. (szombat) 9-13:00 
 • október 7. (péntek) 13-17:00 
 • október 8. (szombat) 9-13:00 
 • október 14. (péntek) 13-17:00 
 • október 15. (szombat) 9-13:00 

A képzés tematikája

 • Hogyan kapcsoljuk át magunkat nyugalmi tónusra? Milyen módszerek állnak a rendelkezésünkre saját pillanatnyi állapotunk szabályozására? Hogyan tudjuk a termelés-pihenés arányát úgy beállítani, hogy az a hatékonyságunkat és a saját jólétünket is a legjobban szolgálja? Az autogén tréning során az izomtónus szabályozásával képesek vagyunk a saját testi és lelki működéseink irányítására, vagy épp 2-3 óra kimaradt alvás pótlásásra.

  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

 • „A tigrist vadászat előtt este kell elejteni, másnap a vadászat már csak puszta formalitás”.

  A mentáltréning mozgások, mozdulatsorok fejben való begyakorlását jelenti. Az olimpikonok a felkészülés során többször fejben is végigfutják a pályát, pillanatról pillanatra modellezik a versenyt, javítják a hibás mozgásokat, így a helyszínen ebbe már nem kell energiát fektetni. Egy jól felkészült sportoló flow-ba, áramlatélménybe tud kerülni, és utólag nem emlékszik a megmérettetésre, úgy érzi, hogy könnyedén megy a verseny, nem kell erőlködni, és végül jó eredmény is születik. A flow állapotot nem lehet gombnyomásra előhívni, rengeteg gyakorlásra van szükség. A mentáltréning gazdag módszertára bármely más téthelyzetben is segítségünkre lehet. Egy tárgyaláshoz kapcsolódó mozgássorok, szekvenciális menetek vizualizálása, többszöri elképzelése nyomán is megszületik az ún. “ismerősségi faktor”, melynek köszönhetően az éles helyzetben már rutinnal, magabiztossággal tudunk reagálni az esetlegesen felmerülő kihívásokra, konfliktusokra, problémákra.
  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

 • A figyelemfókuszálás technikája arra tanít, hogy képesek legyünk kizárni a környezet lényegtelen ingereit. A különböző keleti és nyugati gyakorlati módszerek mint a zseblámpa, a szemellenző, az üvegbúra és üvegharang módszer, valamint kognitív eljárások, pszichoterápiás módszerek mindegyike az eredményes figyelemösszpontosítást hivatott szolgálni. Ezeket fogjuk ezen a képzési alkalmon elsajátítani.

  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

 • Sportban és üzletben is kiemelt fontosságú a gyors helyzetfelismerés, a váltás képessége és a váratlan helyzetek higgadt kezelése. Ezen a képzési alkalmon ehhez adunk gyakorlati eszközöket és gyakoroljuk be azokat. Szó lesz a problémamegoldás 6 lépéséről és a SWOT analízis gyakorlati átültetéséről, és néhány egyéb trükkről, melyek mind sportban, mind üzletben támogatják a sikeres stratégiai tervezést és a döntéshozatalt.

  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

 • A csapaton belüli konfliktusok, a képességbeli különbségek kezelése, a motivációs bázis fenntartása és a posztnak megfelelő karakterek kiválasztása önmagában is mind összetett kihívás a csapatért felelős vezető számára, függetlenül attól, hogy egy csapatkapitányról vagy egy vállalatvezetőről van szó. Ezen az alkalmon játékokon, gyakorlatokon és saját élményeken keresztül fogunk dolgozni a vezetői hatékonyságon és önismereten. Gyakoroljuk az értő hallgatást és néhány kevésbé ismert coaching technikát.

  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

 • A képzés záróalkalmán áttekintjük azokat az eszközöket, módszereket, amelyek segítenek téthelyzetben is csúcsformában lenni. Elmondjuk, miként lehet hosszú távon hatása az életedre a képzésnek. Csak akkor fog tényleg komoly változást hozni koncentrációban, teljesítményben, relaxáltságban az, amit tanultunk, ha valóban sikerül integrálnod ezeket a gyakorlatokat a mindennapjaidba. Ezen az alkalmon ehhez adunk segítséget.

  • Lénárt Ágota Képzésvezető
   Sportpszichológus, Magyar Olimpiai Csapat
    

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

3 hét, 6 alkalom, összesen 24 óra

a képzés indulása:
2022. szeptember 30.
jelentkezési határidő:
2022. szeptember 23.
képzési alkalmak:
péntekenként és szombatonként

péntekenként 13-17h között és szombatonként 9-13 óra között

szükséges képzettség:
nincs
helyszín:
CEU Budapest

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
690.000 Ft + Áfa
Tóth Kata Termékfejlesztési vezető
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Akik minket választottak

This site is registered on wpml.org as a development site.