IOT for Business

A képzés részletei

11 alkalom

a képzés indulása:
2022. április 07.
jelentkezési határidő:
2022. április 01.
képzési alkalmak:
csütörtökönként

14:00-18:00

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU Budapest és/vagy zoom meeting

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
580.000 Ft + ÁFA
Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Vállalati döntéshozóként IoT-ről tanulni korábban is nagyban hozzájárult vállalatod sikerének növeléséhez, de most, egy ilyen horderejű válság idején a digitalizáció és a folyamatoptimalizálás nem választás kérdése.

A digitális transzformáció olyan globális trend, ami visszafordíthatatlanul átalakít iparágakat. Habár nagyrészt online intézzük pénzügyeinket, még mindig rengeteg kézzelfogható terméket gyártunk, raktározunk, szállítunk, termeljük a növényeket, és a fizikai valóságban betegszünk meg. Az IoT, azaz Internet of Things megoldásai ezen területek nagy részében máris tapasztalható változást hozott, gondoljunk csak az önvezető autókra, drónokra, a szenzoradatokkal támogatott növénytermesztésre, a karon hordott EKG-ra vagy az Ipar 4.0-ra.

Vállalati döntéshozóként téged is érint, vagy hamarosan érinteni fog. Hogyan? Megváltoztak a fogyasztói szokások, a hagyományos termékeket okosítani kell. Kevés a munkaerő a kritikus folyamatokban, úgymint raktározás, összeszerelés és szállítás, ezért automatizálni kell. Európában nehezen bírjuk a versenyt a távol-keleti szállítókkal, hatékonyabb folyamatokra van szükség. 

Hogyan fejlesztettük képzésünket, hogy a koronavírus okozta válság idején a leghasznosabb legyen vállalatod számára?

 • A legtöbb szektorban raktározási gondokkal küzdenek a piaci szereplők a felhalmozódott készletek miatt. A megszokott folyamatok nem működnek, az embereket el kellett bocsátani. Képzésünkön felkészítünk a válság utáni automatizálás lehetőségére.
 • Kifejezetten a válságkezelésre és a válság utáni helyzetre hozunk kezelési módokat, tanácsokat.
 • A tematikát kibővítettük, aktualizáltuk, a tananyagba belekerültek nagyon tanulságos aktuális esettanulmányok, best practice-ek és epic failek, melyek az elmúlt hetekben (a vírusválság kapcsán) születtek.
 • Előzetesen felmérjük a képzésen részt vevő hallgatók igényeit, hogy a képzés minél testreszabottabb tartalmakkal indulhasson.

Előadóink az IoT piac elsővonalas résztvevői. Szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként, vagy éppen felhasználóként osztják meg tapasztalataikat, a mostani válsághelyzetben a frontvonalon küzdve avatnak be saját válságkezelésükbe és az üzletágukra jellemző jelenségekbe is.

Kinek ajánljuk a képzést?

 • Ha közép- és felsővezetőként olyan folyamatokért felelsz, amit úgy érzel, lehetne hatékonyabban, itt megtanulhatod, mely kihívásodra nyújt megoldást az IoT. Ha termékért felelsz, bemutatjuk a modern, életképes fizikai termék ismérveit. 

Kinek nem ajánljuk?

 • A képzés üzleti fókuszú, így sajnos nem fogsz hardvertervezővé, vagy beágyazottszoftver-fejlesztővé válni.

A képzés része egy 2x2 órás egyéni konzultáció, mely során a hallgatók saját, konkrét IoT terveit konzultálhatják meg szakértőinkkel.


 

Képzésünk szakmai partnere a Vodafone Magyarország Zrt. Magyarország Vezető IoT szolgáltatója (Forrás: IDC Hungary)

.

Szakértők

Erki Szabolcs
társalapító, vezető, Hard Code
https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/

Villamosmérnök, sorozatvállalkozó, első hardver startup vállalkozását 2010-ben alapította. Ipari gépdiagnosztikai megoldásokat fejlesztettek és értékesítettek olyan cégeknek, mint a Velux, IKEA, vagy a Zoltek.

Ezt követően alapította az egyedi IoT megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodáját. Több, mint 10 éves termékfejlesztési és cégvezetési tapasztalatával segíti ügyfelei sikerét a termékbevezetésben is. Nemrégiben partnerével együttműködésben újra saját termék fejlesztésébe kezdett.

A Forbes 30/30 listájára 2016-ban került fel. Két kisgyermek édesapja.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

Erki Szabolcs

társalapító, vezető, Hard Code

Havasi Zoltán
CEO - MOHAnet
https://hu.linkedin.com/in/zolt%C3%A1n-havasi-1746384

Szakdolgozata témaválasztásának köszönhetően lehetősége nyílt a mobiltechnológiák nyújtotta telemetriai lehetőségek mélyebb tanulmányozására, melyek eredményeképp sikeresen megtervezte és később a MOHAnettel – az általa alapított vállalattal – meg is valósította egy távfelügyeleti ökoszisztéma kifejlesztését, mely több különböző alkalmazási terület szerteágazó távfelügyeleti szolgáltatásait képes egy rendszerből kiszolgálni.

Számos IoT alapú megoldással bővítette az alkalmazásaik sorát az elmúlt években, melyek megtalálhatók a vagyonvédelemben, a tűzvédelemben, a szállítmányozásban, a logisztikában, a személyfelügyeleti rendszerekben és az FMCG világában egyaránt.

Zoltán a hazai IoT élet aktív szereplője, az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetője.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/havasi-zoltan.jpg

Havasi Zoltán

CEO - MOHAnet

Kelemen Béla
Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
https://hu.linkedin.com/in/b%C3%A9la-kelemen-a6ab4481

Pályáját a BME-n kezdte, kutatónak készült, mígnem a rendszerváltás őt is elsodorta, és üzleti pályára kényszerítette. Közel 25 év alatt az olajipar szinte valamennyi területén dolgozott itthon és külföldön egyaránt, irányított kőolajfinomítókat, vezetett kereskedelmi szervezetet, de mindig visszatért az olajipar legnagyobb kihívásához, az értéklánc teljes optimalizáláshoz. Ma főállásban szeretné jobbá tenni a világot a Lean módszerek elterjesztésével mind a kőolaj finomításban, mind az élet más területein.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/kelemen-bela.jpg

Kelemen Béla

Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

Vityi Péter
Ügyvezető partner
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Ügyvezető partner

Posta Attila
Alapító, Cloudberry
https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/

A Cloudberry digitális termelésirányítási brand alapítója. 

Alapképzettsége villamosmérnök, de pályafutása az ingatlanfejlesztés területén kezdődött. Az AKRON ingatlanalap magyarországi vezetői székéből váltott a gyártási-, ezen belül autóipari beszállítói területre. OEM beszállítói láncokban, automotive területen többek között MAGNA, Grupo Antolin, Delphi együttműködésekben szerezett gyártási és vezetési tapasztalatait jelelnleg intelligens gyártási rendszerek fejlesztése területén kamatoztatja. Iparági szakértőként, tanácsadóként támogatja termelő vállalatok digitális transzformációját, fejlesztési stratégiájuk megalkotását.

A Cloudberry modulok építése során fókusz területe az értékáram alapú, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az adatvezérelt, optimalizált működés érdekében.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

Posta Attila

Alapító, Cloudberry

Weibel Balázs
ügyvezető, Cubilog Kft.
https://www.linkedin.com/in/balazsweibel/

Weibel Balázs informatikai végzettséggel és tapasztalattal, a Cubilog Kft. ügyvezetőjeként az agrár szektor digitalizációs, ipar 4.0 kihívásaira fejleszt innovatív megoldásokat. Személyes motivációja az innovatív ötlet megvalósítása mellet a megfelelő állattartási körülmények technológiával való támogatása, az intenzív állattartás optimálizálása, így a farmok fenntartható működésének biztosítása.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/03/weibel-balazs.jpg

Weibel Balázs

ügyvezető, Cubilog Kft.

Bojkó Balázs
Industry Analytics Expert, REACH Solutions
https://www.linkedin.com/in/bal%C3%A1zs-bojk%C3%B3-b9053989/

Gépészmérnöki tanulmányai és 4 évnyi, a müncheni BMW-nél eltöltött szimulációs mérnöki munka után új utakat és témát keresve váltott az ipari digitalizációra, ipar 4.0-ra, adatelemzésre és Machine Learning algoritmusok gyártó iparban történő használatára. Fő célkitűzése, hogy mérhető üzleti hasznot hozó digitalizációs projektek végigvitelével, az adatokat hatékonyan feldolgozó technológiák bevezetésével segítse a gyárakat és felkészítse a mérnöki csapatokat az adatvezérelt gyár – okos gyár – kialakítására és használatára.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/bojko-balazs.jpg

Bojkó Balázs

Industry Analytics Expert, REACH Solutions

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Kürti Tamás
Intézményvezető partner
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, alapítója. Agilitás és digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető partner

dr. Pete Gábor
Értékesítési igazgató – IoT és vállalati vezetékes megoldások, Vodafone / IVSZ Telekommunikációs tagozat vezető
https://www.linkedin.com/in/gaborpetedr/

17 éves telekommunikációs tapasztalattal a háta mögött a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati megoldások értékesítési területét vezeti. Az IoT-kommunikációs megoldások és az ezekhez kapcsolódó iparág-specifikus szolgáltatások a szakterülete. Csapatával minden, nem klasszikus mobil hang és internet alapú megoldással és szolgáltatással kapcsolatos vállalati ügyféligény kezelésével foglalkoznak, tanácsadástól kezdve a koncepció kialakításán át a megvalósításig, lokális és globális szinten.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/pete-gabor.jpg

dr. Pete Gábor

Értékesítési igazgató – IoT és vállalati vezetékes megoldások, Vodafone / IVSZ Telekommunikációs tagozat vezető

Sendula Tibor
automatizálási divízió vezető, SR-LOGISTIC Raktártechnika
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/09/sendula_tibor_150.jpg

Sendula Tibor

automatizálási divízió vezető, SR-LOGISTIC Raktártechnika

Fodor Tamás
RAN Design Engineer, Vodafone
https://hu.linkedin.com/in/tamas-fodor-16b02412b

Végzettségeim: villamosmérnök és mérnök-tanár
2000 óta dolgozom a Vodafone-nál. Kezdetben a hálózatüzemeltetéssel, állomások és kisközpontok konfigurálásával foglalkoztam, majd rádiós ügyfélpanasz kivizsgálással, manapság pedig rádiós tervezőmérnökként tevékenykedem. Mélyreható tapasztalatokat szereztem GSM, UMTS, LTE és NR hálózatokkal, Nokia, Siemens és Huawei eszközökkel. Részt vettem az évek során több RAN swap projektben.
Jelenlegi feladataim közé tartozik a rádiós hálózat kapacitástervezése, bővítése, rendezvények ellátásának tervezése, valamint az új technológiák, SW-ek és HW-ek megismerése, tesztelése és bevezetése.
Napjainkban főleg az NB-IoT kiépítésében, bevezetésében, valamint az 5G-s hálózat előkészítésében és elindításában kamatoztattam tudásomat.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/fodor-tamas_150.jpg

Fodor Tamás

RAN Design Engineer, Vodafone

Jekler Balázs
CEO, Pix VR Training
https://www.linkedin.com/in/jekler/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/01/Jekler-Balázs.png

Jekler Balázs

CEO, Pix VR Training

Hodozsánné Balogh Réka
Product Evangelist, Pix VR Training
https://www.linkedin.com/in/r%C3%A9ka-hodozs%C3%A1nn%C3%A9-balogh-378814148/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/01/Balogh-Réka.jpg

Hodozsánné Balogh Réka

Product Evangelist, Pix VR Training

Vincze Attila
IT & HBS Manager, Howmet-Köfém Kft.
https://www.linkedin.com/in/attila-vincze-a16446a3/

A Budapesti Műszaki Főiskolán szereztem villamosmérnök diplomát számítástechnika szakirányon, közel 20 éve foglalkozom informatikával. 2011-ben csatlakoztam az Howmet-Köfém Kft. (akkor még Alcoa-Köfém Kft.) Keréktermék üzletágához Európai IT Managerként, 2016 óta a LEAN területért és egyben a Smart Manufacturing küldetésért is felelek. Az idei évtől kezdve a Howmet minden magyarországi üzletágának és több európai lokációnak is az üzleti kliensek támogatásáért felelős IT vezetője vagyok.

A Keréktermék üzletág székesfehérvári gyáránál izgalmas volt a felismerés, hogy lényegesen több adat és ezáltal információ nyerhető ki azon termelési folyamatok esetében, ahol a folyamatirányítási és termékkövető rendszerek hálózatra vannak kötve. Küldetésként fogalmaztam meg, hogy amit lehet – és persze van értelme –, azt kössük hálózatra. Ezzel együtt az is látszott, hogy óriási az információéhség mind a termelő, mind a támogató területek részéről, így erre megoldásként fejlesztettünk egy valós idejű termelési információs rendszert. A következő lépés óhatatlanul a vállalat számára a sztenderd teljesítmény és kulcs folyamat paraméterek egységes megjelenítése volt. Pár éve már azt is tudjuk, hogy ezek is okosgyártás megoldások, nagy szerepük van a napjainkban zajló, ipar 4.0 forradalomnak nevezett globális trendben. Az új lehetőségek ugyanakkor új kihívásokat is jelentenek, az egyre fejlettebb rendszerek kezeléséhez, használatához más képességek, készségek kellenek, és persze jó dolog mindent hálózatba kötni, de ez nem csak egy vezeték csatlakoztatását jelenti.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/vincze-attila.png

Vincze Attila

IT & HBS Manager, Howmet-Köfém Kft.

Bóna Péter
CEO, társtulajdonos, Com-Forth Kft.
https://www.linkedin.com/in/p%C3%A9ter-b%C3%B3na-com-forth/

2007 óta dolgozom a Com-Forth-nál, ahol résztulajdonosként a sales és marketing csapatot vezetem, 2011 óta pedig a cég ügyvezetője is vagyok. Amióta elkezdődött a negyedik ipari forradalom, küldetésemnek tekintem a hazai ipar evangelizációját és edukációját, ami elsősorban saját szervezésű szakmai rendezvényekben és publikációkban valósul meg. 2018 novembere óta az IVSZ IoT és ipar 4.0 munkacsoportját is vezetem, így az utóbbi időszakban – leszámítva a pandémiás időszakot – szinte nem telik olyan hét, hogy ne adnék elő vagy ne moderálnék egy panel beszélgetést valamilyen szakmai konferencián, illetve meetupon. Amikor pedig van időm, 1-1 témában elmélyedve vetem bele magam egy blogposzt megírásába.

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/bona-peter.jpg

Bóna Péter

CEO, társtulajdonos, Com-Forth Kft.

A képzés tematikája


 • Alapfogalmak tisztázása és történeti áttekintés: mi az IoT, miben más attól, amit pár éve annak hívtunk, miben más, mint az Ipar 4.0. Mi igaz a körülötte levő hype-ból és milyen a jelenlegi piaci érettsége? Üzleti hasznosság: üzleti megtérülési mintázatok felismerése egy megtörtént IoT bevezetési folyamatban. Hol, melyik folyamatban lehet(ett volna) megtakarítani? Hol teremt(ett) az IoT üzletileg is értelmezhető értéket? Hogyan vonatkoztatható mindez a saját üzletedre?

  A digitalizáció itt van, és téged is érint: hogyan borítja fel a hagyományos üzleti működést a technológia, azon belül is az IoT technológia? Hol az IOT szerepe ebben a folyamatban és kiknek kell résen lennie?

   

  • Erki Szabolcs Képzésvezető, KÜRT Akadémia
   Társalapító, vezető, Hard Code
   IoT alapfogalmak és Üzleti hasznosság az IoT-ben
  • Vityi Péter Ügyvezető, KÜRT Akadémia
   Alelnök, IVSZ
   A digitalizáció itt van és téged is érint

 • Lean, avagy találjuk meg a veszteségeinket: Egy létező gyártási folyamat digitalizálása előtt fontos, hogy az adott folyamat veszteségeit minimalizáljuk, különben egyrészt azok digitalizációjára is erőforrást áldozunk, másrészt a veszteségeket ugyanúgy exponenciális pályára állítjuk, mint az értékteremtő folyamatokat. Hogyan lehet a vevő szempontjai szerint felülvizsgálni a meglévő értékteremtést, feltárni és kiküszöbölni annak veszteségeit?

  Az értékáram digitalizálódása, a teljes workflow folyamatok digitalizálódási kihívásai: Néhány esettanulmányt hozunk az Enterprise IOT és Customer IOT területeiről, hogy hallgatóinknak kézzelfogható, valós üzleti élménye legyen a gyártás, a raktározás, az üzemeltetés, az energetika, a logisztika, az agrárium, a kereskedelem és a közlekedés területeiről. A Covid kapcsán negatívan érintett iparágakban hogyan jelentkezett a válság? Mik a hatások, hogyan védekeztek, mik a válságra adott jó IoT válaszok és hogyan vonatkoztathatók ezek a saját üzletünkre?

   

  • Kelemen Béla Business Excellence VP
   MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
   Lean, avagy találjuk meg a veszteségeinket
  • Posta Attila Alapító, Cloudberry
   Az értékáram digitalizálódása

 • Idő / pénz / kényelem, avagy egy IoT megoldás értékteremtési lehetőségei: IoT megoldásokat nem csak használni, de előállítani is lehet. A piac jelenlegi állapotában van hely az újonnan belépőknek, csak meg kell érteni a piac dinamikáját és természetesen az ügyfél kihívásait. Milyen egy modern hardvertermék, hogyan finanszírozható, mi a gyors prototipizálás módja?

  Digitális szolgáltatási stratégiák: Mind vevői, mind szállítói oldalról érdemes ismerni azokat az új üzleti modelleket és termékfejlesztési elveket, melyeket az IoT tett lehetővé. Szót ejtünk többek között a használat alapú modellekről, a termékből szolgáltatás folyamatáról, a hagyományos piacok transzformálódásáról, új piacterek létrejöttéről, a távoli szoftverfrissítés / funkcióbővítés és a távdiagnosztika lehetőségéről a karbantartásban. Hogyan változhatnak az ügyféligények? Mik a működő és mik a működésképtelen modell? Hogyan jöjjünk ki jól a válságból és használjuk fel az időt a cégünk modernizálására, szolgáltatásaink és folyamataink fejlesztésére?

   

  • Havasi Zoltán CEO, MOHAnet
   Idő / pénz / kényelem
  • dr. Pete Gábor Értékesítési igazgató – IoT és vállalati vezetékes megoldások, Vodafone
   IVSZ Telekommunikációs tagozat vezető
   Digitális szolgáltatási stratégiák

 • IoT eszközök, szenzorok, szenzortechnológiák - üzleti igényhez válasszuk az adatforrást: Minden IoT megoldás esetében a fizikai világból származó adatok feldolgozásával teremtődik meg az üzleti érték. Bevezetőnkben bemutatjuk a szenzorokat, csoportosításukat, felhasználásuk lehetőségeit, a mögöttes fizika elveket. Milyen adattal lehet a legegyszerűbben leírni a piaci igényeinket? Ehhez van-e már adatunk? Ha nincs, milyen piaci terméket szerezzünk be, vagy építsünk saját szenzort? Gépből adat kinyerés aspektusai: hozzáférhetőség, kompatibilitás, garancia és költség kérdések.

  Rendelkezésre álló és rejtett adatvagyon: Sokszor egy cég rengeteg adaton ül, csak a rendszertelen tárolás, kaotikus kezelés miatt nem látszik ez a hatalmas érték. Hogyan lehet az adott üzleti igény alapján eldönteni, mi számít értékelhető adatnak? Hol bújnak meg ezek a jelenlegi működés keretei közt? Hogyan lehet összefésülni és tárolni a különböző forrásból származó adatokat? Mik a tárolásuk optimális módja a biztonság és könnyű hozzáférés keretei közt?

   

  • Bóna Péter CEO, Com-Forth
   Szenzorok, szenzortechnológiák
  • Bojkó Balázs Industy analytics expert, REACH Solutoins
   Rendelkezésre álló és rejtett adatvagyon

 • Terepi adatgyűjtés: Folyamatos értékteremtéshez folyamatos adatellátásra lesz szükségünk. Ha az adatforrásunk fizikailag nagy területen helyezkedik el, megfontolandó a mobilhálózat igénybe vétele. Az elmúlt években számos IoT fókuszú rádiós sztenderd született. Áttekintjük a legnépszerűbb LPWA hálózatokat, azok alkalmazási lehetőségeit: NB-IoT, LTE-M, 5G, LoRa.

  Épületen belüli adatgyűjtés: Más módszereket és technológiákat kell alkalmaznunk akkor, ha fizikailag közelebb, épületen belül találhatóak az adatforrásaink (pl. termelőeszközök, targoncák). Áttekintjük a vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs lehetőségeket sávszélesség, késleltetés, robusztusság, biztonság, hálózati stabilitás szempontjából.

   

  • Fodor Tamás RAN Design Engineer, Vodafone
   Terepi adatgyűjtés
  • Bóna Péter CEO, Com-Forth
   Épületen belüli adatgyűjtés
  • Melegh György Presales és tech support mérnök, Com-Forth
   Épületen belüli adatgyűjtés

 • Globális platformok - Tech stack: Ahogy az adatok beérkeztek a feldolgozás helyére, szükségünk lesz egy központi rendszerre, ami tárolja, elemzi és megjeleníti az eredményeket. Ma már szinte minden nagy szoftverház megjelent a saját, speciálisan az IoT felhasználásra szánt rendszereivel, úgymint Google Cloud Platform IoT Core, Amazon IoT Core, Microsoft Azure IoT. Mik az adott rendszerek jellemzői és előnyei? Miben térnek el? Megvizsgáljuk a cloud vs. on-premise kérdését, árazási politikákat és természetesen a privacy és security kérdéskörét.

  Globális platformok - Idősor elemzési eszközök és prediktív analitika: egy valós adatsoron bemutatjuk egy kiválasztott rendszer adatelemzési képességeit, eszközöket, a feldolgozás folyamatát, becsült költségeket.

   

  • Nagy-Rácz István Alapító és senior partner, Dmlab
   Képzésvezető, KÜRT Akadémia
    
   Globális platformok

 • Saját platform építésének rögös útja: Megnézzük és közösen elemzünk egy platform-építési projekt sikerének hátterét: mik az útkeresés és a siker időszakának tapasztalatai? Működő megoldások miértjei, tanulságai a mezőgazdaságban, iparban.

  Egy IoT projekt üzleti elemzése: megnézzük egy konkrét példán keresztül, hogyan valósult meg egy feltételezett vevői igényen alapuló megoldás piaci bevezetése, hány üzleti és technológiai iteráción esett át, amire valós ügyfelek igényeit pontosan megértették és a megfelelő megoldást bevezették, mik voltak ezek az értékes tanulságok mind szállítói, mind vevő szemmel.

   

  • Weibel Balázs Ügyvezető, Cubilog Kft.
    
   Saját platform építésének rögös útja

  •  
   Egy IoT projekt üzleti elemzése

 • Szervezeti kihívások – a szállító szemszögéből: Milyen humán vonatkozásai vannak egy IoT bevezetésnek? Milyen személyügyi feladatokat ró egy IoT befektetés a vezetőkre és a munkavállalókra? Esettanulmányok vezetői elköteleződésről, változásmenedzsmentről, a külső és belső érintettek és az IoT hozta transzparencia okozta belső feszültségek kezeléséről.

  Egy projekt tényleges megvalósítása - a vevő szemszögéből: mit lehet kezdeni ezekkel sokszor nyomasztó a kihívásokkal, mint horizontális szervezeti hatások (üzemeltetés, IT, biztonság, stb.) engedélyeztetés, szervezeti belső ellenállás, kulturális hatások, folyamat-transzformáció, büdzsé és időnyomás?

   

  • Weibel Balázs Ügyvezető, Cubilog Kft.
    
   Szervezeti kihívások – a szállító szemszögéből
  • Vincze Attila IT & HBS Manager, Howmet-Köfém Kft.
    
   Egy projekt tényleges megvalósítása (vevő szemszögéből)

 • Az egyik legkomplexebb értékáram a raktározás. Az itt megjelenő kihívásokat kevesen ismerik, annál inkább azok eredményeit: késő szállítások, felcserélt vagy ki nem szállított rendelések. A háttérben megbújó okokra megoldást adnak az automatizált, digitalizált raktári folyamatok.

  Folyamat automatizálás, energetikai szempontból: A folyamatok önköltségeinek egyik legnagyobb tétele sok iparágban az energia. Hogyan segíti a fogyasztásunk megértését, a pazarlások feltárását a szenzor- és digitális technológia?

   

  • Sendula Tibor Automatizálási divízió vezető, SR-LOGISTIC Raktártechnika
    
   Raktárautomatizálás
  • Boros Péter
    
   Folyamat automatizálás, energetikai szempontból

 • Kooperatív robotok: Legizgalmasabb trend a robotikában a környezetükre reagálni képes kooperatív robotok elterjedése. A képesség nagymértékben a szenzortechnológiák és a robusztus adatelemzési technikáknak köszönhető. Melyek ma a veszélyeztetett, azaz automatizálható, kiváltható munkakörök? Mik a kisméretű kooperatív robotok népszerű felhasználási területei? Előnyök, jogos és irreális

  VR térning: Számos előnyt hordoz a VR technológiák alkalmazása az új munkaerő betanításában, legyen az gyártás, vagy karbantartás. Milyen költséggel jár egy ilyen szimulációs program lefejlesztése? Mik a megtérülés mérőszámai? Az üzleti szempontok mellett egy szimulációs program kipróbálására is lehetőség nyílik.

   

  • Bagdi Attila Marketing & Business Development Manager, FANUC Hungary
    
   Kooperatív robotok
  • Jekler Balázs CEO, Pix VR Training
    
   VR tréning
  • Hodozsánné Balogh Réka Product Evangelist, Pix VR Training
    
   VR tréning

 • Vizsgamunkák: Egy IoT bevezetés üzleti tervének bemutatása (célok, folyamatok, erőforrások, megtérülés mentén)

  Útravaló: Következő lépések, a konzultációk mikéntje, a digitalizáció haszna és lehetőségei.

   

  • Erki Szabolcs Társalapító, vezető, Hard Code
   Útravaló
  • Kürti Tamás Intézményvezető, tulajdonos, KÜRT Akadémia
   Útravaló

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

11 alkalom

a képzés indulása:
2022. április 07.
jelentkezési határidő:
2022. április 01.
képzési alkalmak:
csütörtökönként

14:00-18:00

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU Budapest és/vagy zoom meeting

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
580.000 Ft + ÁFA
Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Akik minket választottak

This site is registered on wpml.org as a development site.