IOT for Business

Experts

https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

https://hu.linkedin.com/in/zolt%C3%A1n-havasi-1746384
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/havasi-zoltan.jpg

https://hu.linkedin.com/in/b%C3%A9la-kelemen-a6ab4481
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/kelemen-bela.jpg

https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

https://www.linkedin.com/in/balazsweibel/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/03/weibel-balazs.jpg

https://www.linkedin.com/in/bal%C3%A1zs-bojk%C3%B3-b9053989/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/bojko-balazs.jpg

https://www.linkedin.com/in/istvann/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

https://www.linkedin.com/in/gaborpetedr/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/pete-gabor.jpg

https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/09/sendula_tibor_150.jpg

https://hu.linkedin.com/in/tamas-fodor-16b02412b
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/10/fodor-tamas_150.jpg

https://www.linkedin.com/in/jekler/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/01/Jekler-Balázs.png

https://www.linkedin.com/in/r%C3%A9ka-hodozs%C3%A1nn%C3%A9-balogh-378814148/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/01/Balogh-Réka.jpg

https://www.linkedin.com/in/attila-vincze-a16446a3/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/vincze-attila.png

https://www.linkedin.com/in/p%C3%A9ter-b%C3%B3na-com-forth/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2020/11/bona-peter.jpg

A képzés tematikája


 • Alapfogalmak tisztázása és történeti áttekintés: mi az IoT, miben más attól, amit pár éve annak hívtunk, miben más, mint az Ipar 4.0. Mi igaz a körülötte levő hype-ból és milyen a jelenlegi piaci érettsége? Üzleti hasznosság: üzleti megtérülési mintázatok felismerése egy megtörtént IoT bevezetési folyamatban. Hol, melyik folyamatban lehet(ett volna) megtakarítani? Hol teremt(ett) az IoT üzletileg is értelmezhető értéket? Hogyan vonatkoztatható mindez a saját üzletedre?

  A digitalizáció itt van, és téged is érint: hogyan borítja fel a hagyományos üzleti működést a technológia, azon belül is az IoT technológia? Hol az IOT szerepe ebben a folyamatban és kiknek kell résen lennie?

   

  • Erki Szabolcs Képzésvezető, KÜRT Akadémia
   Társalapító, vezető, Hard Code
   IoT alapfogalmak és Üzleti hasznosság az IoT-ben
  • Vityi Péter Ügyvezető, KÜRT Akadémia
   Alelnök, IVSZ
   A digitalizáció itt van és téged is érint

 • Lean, avagy találjuk meg a veszteségeinket: Egy létező gyártási folyamat digitalizálása előtt fontos, hogy az adott folyamat veszteségeit minimalizáljuk, különben egyrészt azok digitalizációjára is erőforrást áldozunk, másrészt a veszteségeket ugyanúgy exponenciális pályára állítjuk, mint az értékteremtő folyamatokat. Hogyan lehet a vevő szempontjai szerint felülvizsgálni a meglévő értékteremtést, feltárni és kiküszöbölni annak veszteségeit?

  Az értékáram digitalizálódása, a teljes workflow folyamatok digitalizálódási kihívásai: Néhány esettanulmányt hozunk az Enterprise IOT és Customer IOT területeiről, hogy hallgatóinknak kézzelfogható, valós üzleti élménye legyen a gyártás, a raktározás, az üzemeltetés, az energetika, a logisztika, az agrárium, a kereskedelem és a közlekedés területeiről. A Covid kapcsán negatívan érintett iparágakban hogyan jelentkezett a válság? Mik a hatások, hogyan védekeztek, mik a válságra adott jó IoT válaszok és hogyan vonatkoztathatók ezek a saját üzletünkre?

   

  • Kelemen Béla Business Excellence VP
   MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
   Lean, avagy találjuk meg a veszteségeinket
  • Posta Attila Alapító, Cloudberry
   Az értékáram digitalizálódása

 • Idő / pénz / kényelem, avagy egy IoT megoldás értékteremtési lehetőségei: IoT megoldásokat nem csak használni, de előállítani is lehet. A piac jelenlegi állapotában van hely az újonnan belépőknek, csak meg kell érteni a piac dinamikáját és természetesen az ügyfél kihívásait. Milyen egy modern hardvertermék, hogyan finanszírozható, mi a gyors prototipizálás módja?

  Digitális szolgáltatási stratégiák: Mind vevői, mind szállítói oldalról érdemes ismerni azokat az új üzleti modelleket és termékfejlesztési elveket, melyeket az IoT tett lehetővé. Szót ejtünk többek között a használat alapú modellekről, a termékből szolgáltatás folyamatáról, a hagyományos piacok transzformálódásáról, új piacterek létrejöttéről, a távoli szoftverfrissítés / funkcióbővítés és a távdiagnosztika lehetőségéről a karbantartásban. Hogyan változhatnak az ügyféligények? Mik a működő és mik a működésképtelen modell? Hogyan jöjjünk ki jól a válságból és használjuk fel az időt a cégünk modernizálására, szolgáltatásaink és folyamataink fejlesztésére?

   

  • Havasi Zoltán CEO, MOHAnet
   Idő / pénz / kényelem
  • dr. Pete Gábor Értékesítési igazgató – IoT és vállalati vezetékes megoldások, Vodafone
   IVSZ Telekommunikációs tagozat vezető
   Digitális szolgáltatási stratégiák

 • IoT eszközök, szenzorok, szenzortechnológiák - üzleti igényhez válasszuk az adatforrást: Minden IoT megoldás esetében a fizikai világból származó adatok feldolgozásával teremtődik meg az üzleti érték. Bevezetőnkben bemutatjuk a szenzorokat, csoportosításukat, felhasználásuk lehetőségeit, a mögöttes fizika elveket. Milyen adattal lehet a legegyszerűbben leírni a piaci igényeinket? Ehhez van-e már adatunk? Ha nincs, milyen piaci terméket szerezzünk be, vagy építsünk saját szenzort? Gépből adat kinyerés aspektusai: hozzáférhetőség, kompatibilitás, garancia és költség kérdések.

  Rendelkezésre álló és rejtett adatvagyon: Sokszor egy cég rengeteg adaton ül, csak a rendszertelen tárolás, kaotikus kezelés miatt nem látszik ez a hatalmas érték. Hogyan lehet az adott üzleti igény alapján eldönteni, mi számít értékelhető adatnak? Hol bújnak meg ezek a jelenlegi működés keretei közt? Hogyan lehet összefésülni és tárolni a különböző forrásból származó adatokat? Mik a tárolásuk optimális módja a biztonság és könnyű hozzáférés keretei közt?

   

  • Bóna Péter CEO, Com-Forth
   Szenzorok, szenzortechnológiák
  • Bojkó Balázs Industy analytics expert, REACH Solutoins
   Rendelkezésre álló és rejtett adatvagyon

 • Terepi adatgyűjtés: Folyamatos értékteremtéshez folyamatos adatellátásra lesz szükségünk. Ha az adatforrásunk fizikailag nagy területen helyezkedik el, megfontolandó a mobilhálózat igénybe vétele. Az elmúlt években számos IoT fókuszú rádiós sztenderd született. Áttekintjük a legnépszerűbb LPWA hálózatokat, azok alkalmazási lehetőségeit: NB-IoT, LTE-M, 5G, LoRa.

  Épületen belüli adatgyűjtés: Más módszereket és technológiákat kell alkalmaznunk akkor, ha fizikailag közelebb, épületen belül találhatóak az adatforrásaink (pl. termelőeszközök, targoncák). Áttekintjük a vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs lehetőségeket sávszélesség, késleltetés, robusztusság, biztonság, hálózati stabilitás szempontjából.

   

  • Fodor Tamás RAN Design Engineer, Vodafone
   Terepi adatgyűjtés
  • Bóna Péter CEO, Com-Forth
   Épületen belüli adatgyűjtés
  • Melegh György Presales és tech support mérnök, Com-Forth
   Épületen belüli adatgyűjtés

 • Globális platformok - Tech stack: Ahogy az adatok beérkeztek a feldolgozás helyére, szükségünk lesz egy központi rendszerre, ami tárolja, elemzi és megjeleníti az eredményeket. Ma már szinte minden nagy szoftverház megjelent a saját, speciálisan az IoT felhasználásra szánt rendszereivel, úgymint Google Cloud Platform IoT Core, Amazon IoT Core, Microsoft Azure IoT. Mik az adott rendszerek jellemzői és előnyei? Miben térnek el? Megvizsgáljuk a cloud vs. on-premise kérdését, árazási politikákat és természetesen a privacy és security kérdéskörét.

  Globális platformok - Idősor elemzési eszközök és prediktív analitika: egy valós adatsoron bemutatjuk egy kiválasztott rendszer adatelemzési képességeit, eszközöket, a feldolgozás folyamatát, becsült költségeket.

   

  • Nagy-Rácz István Alapító és senior partner, Dmlab
   Képzésvezető, KÜRT Akadémia
    
   Globális platformok

 • Saját platform építésének rögös útja: Megnézzük és közösen elemzünk egy platform-építési projekt sikerének hátterét: mik az útkeresés és a siker időszakának tapasztalatai? Működő megoldások miértjei, tanulságai a mezőgazdaságban, iparban.

  Egy IoT projekt üzleti elemzése: megnézzük egy konkrét példán keresztül, hogyan valósult meg egy feltételezett vevői igényen alapuló megoldás piaci bevezetése, hány üzleti és technológiai iteráción esett át, amire valós ügyfelek igényeit pontosan megértették és a megfelelő megoldást bevezették, mik voltak ezek az értékes tanulságok mind szállítói, mind vevő szemmel.

   

  • Weibel Balázs Ügyvezető, Cubilog Kft.
    
   Saját platform építésének rögös útja

  •  
   Egy IoT projekt üzleti elemzése

 • Szervezeti kihívások – a szállító szemszögéből: Milyen humán vonatkozásai vannak egy IoT bevezetésnek? Milyen személyügyi feladatokat ró egy IoT befektetés a vezetőkre és a munkavállalókra? Esettanulmányok vezetői elköteleződésről, változásmenedzsmentről, a külső és belső érintettek és az IoT hozta transzparencia okozta belső feszültségek kezeléséről.

  Egy projekt tényleges megvalósítása - a vevő szemszögéből: mit lehet kezdeni ezekkel sokszor nyomasztó a kihívásokkal, mint horizontális szervezeti hatások (üzemeltetés, IT, biztonság, stb.) engedélyeztetés, szervezeti belső ellenállás, kulturális hatások, folyamat-transzformáció, büdzsé és időnyomás?

   

  • Weibel Balázs Ügyvezető, Cubilog Kft.
    
   Szervezeti kihívások – a szállító szemszögéből
  • Vincze Attila IT & HBS Manager, Howmet-Köfém Kft.
    
   Egy projekt tényleges megvalósítása (vevő szemszögéből)

 • Az egyik legkomplexebb értékáram a raktározás. Az itt megjelenő kihívásokat kevesen ismerik, annál inkább azok eredményeit: késő szállítások, felcserélt vagy ki nem szállított rendelések. A háttérben megbújó okokra megoldást adnak az automatizált, digitalizált raktári folyamatok.

  Folyamat automatizálás, energetikai szempontból: A folyamatok önköltségeinek egyik legnagyobb tétele sok iparágban az energia. Hogyan segíti a fogyasztásunk megértését, a pazarlások feltárását a szenzor- és digitális technológia?

   

  • Sendula Tibor Automatizálási divízió vezető, SR-LOGISTIC Raktártechnika
    
   Raktárautomatizálás
  • Boros Péter
    
   Folyamat automatizálás, energetikai szempontból

 • Kooperatív robotok: Legizgalmasabb trend a robotikában a környezetükre reagálni képes kooperatív robotok elterjedése. A képesség nagymértékben a szenzortechnológiák és a robusztus adatelemzési technikáknak köszönhető. Melyek ma a veszélyeztetett, azaz automatizálható, kiváltható munkakörök? Mik a kisméretű kooperatív robotok népszerű felhasználási területei? Előnyök, jogos és irreális

  VR térning: Számos előnyt hordoz a VR technológiák alkalmazása az új munkaerő betanításában, legyen az gyártás, vagy karbantartás. Milyen költséggel jár egy ilyen szimulációs program lefejlesztése? Mik a megtérülés mérőszámai? Az üzleti szempontok mellett egy szimulációs program kipróbálására is lehetőség nyílik.

   

  • Bagdi Attila Marketing & Business Development Manager, FANUC Hungary
    
   Kooperatív robotok
  • Jekler Balázs CEO, Pix VR Training
    
   VR tréning
  • Hodozsánné Balogh Réka Product Evangelist, Pix VR Training
    
   VR tréning

 • Vizsgamunkák: Egy IoT bevezetés üzleti tervének bemutatása (célok, folyamatok, erőforrások, megtérülés mentén)

  Útravaló: Következő lépések, a konzultációk mikéntje, a digitalizáció haszna és lehetőségei.

   

  • Erki Szabolcs Társalapító, vezető, Hard Code
   Útravaló
  • Kürti Tamás Intézményvezető, tulajdonos, KÜRT Akadémia
   Útravaló

Why choose us?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


Training details

11 alkalom

Érdeklődöm! Jelentkezem!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Who Chose Us

This site is registered on wpml.org as a development site.