EN Family Business

Hangoljátok össze családtagjaitok, vállalkozásaitok és vagyongazdálkodásotok jövőjét!

Családi alkotmányozás programunk négy modulból épül fel, amelyek önmagukban is értékteremtőek. Vállalkozásotok helyzetétől és igényeitektől függően állítjuk össze a családotokra szabott programot. Amit biztosan ígérhetünk: komplex, új felismeréseket hozó, helyenként megterhelő, de sokszorosan megtérülő folyamat lesz!

Az alkotmányozás során segítünk, hogy a családtagok önmaguk és egymás számára is minél őszintébben tudják megfogalmazni személyes, üzleti-, tulajdonosi- és családtörténeteiket, szerepeiket, viszonyaikat, képességeiket, értékeiket, karrierképüket, szükségleteiket és vágyaikat. E beszélgetéssorozatból megszületik az alkotmányhoz szükséges definíciók sora, miközben jelentős összhang és információs szimmetria, egyértelműség jön létre a családban.

A család helyzetét jól értő családtagokkal hatékonyan lehet a jövő lehetőségeit felvázolni és konkretizálni, összhangoknak és különbségeknek megfelelő eljárásokat választani, megállapodásokat kötni.

Családi vállalkozásotok van, de nem Családi Alkotmányra van szükségetek? Keressetek minket akkor is bizalommal! A több évtizedes hazai és nemzetközi family business tapasztalattal rendelkező szakértői gárdánk örömmel készít egyedi ajánlatot a ti kihívásaitokra szabva.

 

A Családi Alkotmány kialakításának folyamata:

Helyzetkép

Ez az első – ebből kifolyólag legérdekesebb, talán legnehezebb – és valószínűleg legfontosabb lépés, hogy családi alkotmányunk legyen. A családtagok által közösen feltárt, megismert, átbeszélt helyzetkép, értékrend lesz az alapja minden további megfontolásnak. A családtagoknak érdemes minél őszintébben megfogalmazniuk önmaguk és egymás előtt is közös és személyes, üzleti-, tulajdonosi- és családtörténetüket, szerepeiket, viszonyaikat, képességeiket, értékeiket és szükségleteiket, vágyaikat. E beszélgetések során egyrészt megszületik az alkotmányhoz szükséges definíciók sora, másrészt jelentős összhang, egyértelműség jön létre.

Jövőkép

A családtagok – magánéletet, szakmai-karriert és vagyoni elvárásokat is érintő – egyéni és közös jövőképeit segítünk letisztázni és összevetni a vállalkozás(ok) és a vagyon stratégiai lehetőségeivel. Segítjük, hogy e jövőképek lényeges részei egy családi egészet alkossanak, mindenki számára elfogadható kompromisszumokkal. Megvizsgáljuk azt is, hogy a család jövőképe milyen kölcsönhatásban lesz a vállalattal és a vagyongazdálkodással néhány éves és generációs távlatban. Azok a családok, amelyek ismerik családtagjaik jövőképét, már a célegyenesben vannak.

Megállapodások

Gyakorlatilag ebben a modulban jön létre a családi alkotmány. Alapvető definíciók, a család-vállalat-vagyon közötti tiszta és mindenki által betartható határok megrajzolása, hétköznapi és rendkívüli helyzetekre érvényes szabályok, ezek jövőbeni működtetéséhez szükséges formalizált döntési fórumok és informális megoldások, konfliktuskezelési mechanizmusok. Lehet csak értékrendi kérdéseket tisztázó, vagy specifikumokra kiterjedő, rendkívül részletes. Felhasználhatóak a hazai és nemzetközi bevált gyakorlatok, ezeket a mi feladatunk bemutatni, modellezni, de végül minden család csak a saját maga számára létrehozott alkotmányát fogja tudni fenntartani! A folyamat ezen pontján már be szoktunk vonni jogi és vagyontervezési szakértőket is.

Megvalósítás

A családi alkotmány nem egy jogi dokumentum. A család helyzetképe és jövőképe alapján a családtagok egymással megkötött megállapodásainak és definícióinak papírra vetett egysége. A megvalósítás szakaszában a családi alkotmány elemeinek jogi és vagyoni struktúrákba történő implementációját segítjük. A legegyszerűbb végrendelkezéstől kezdve a bonyolult vagyonstruktúrákig tartó tapasztalataink alapján segítünk megtervezni, támogatni a megvalósítás lépéseit, majd működtetését becsatornázni a családi döntési fórumokra, intézményrendszerbe.

A programot követően a Családi Alkotmányban tett megállapodások és megvalósítási terv alapján a jogi és pénzügyi struktúra átalakítása 1-2 évet vesz igénybe.

About us

Szommerné Egyed Linda

ügyvezető igazgatóFino-Food Kft.

Olyan csapatot kerestünk, akiket a család erősebb tagjai sem esznek meg reggelire. Megismertük az egyéni felelősségvállalás fontosságát, eszközöket kaptunk ahhoz, hogy kilépjünk a saját szabotázs szituációinkból. Végig biztonságban éreztem magam, akkor is, amikor nagyon személyes helyzetekről beszéltünk.

Egyed Barna

logisztikai igazgatóFino-Food Kft.

Tapasztalatom szerint a fenntartható Family Business tervezés és kivitelezés területén egyedül álló tudással bír a KÜRT Akadémia, ami sok hasonszőrű tulajdonos számára biztosít lehetőséget, hogy generációkon átívelő boldog, sikeres és felelős családi vállalatot építsenek.

Bodrogai Ferenc

ügyvezető, fő tulajdnosNord-Paper

Már tudunk hátradőlve beszélgetni üzletről a családban. Nem várunk egymástól teljesíthetetlent, de az akadályokon áttaszigáljuk egymást. A legnagyobb eredmény, hogy kimondjuk, amikor máshogy gondolkodunk, és ez elindítja bennem a szűk keresztmetszetek feloldását.

Experts

https://www.linkedin.com/in/monostori-brigitta-38025160/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/monostori-brigitta.jpg

https://www.linkedin.com/in/david-boross-a7401184/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/boross-david.jpg

https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

https://www.linkedin.com/in/andras-makai-a75b19b/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/makai-andras.jpg

https://www.linkedin.com/in/szabolcs-varga-046a756/
https://kurtakademia.grtest.hu/wp-content/uploads/2019/08/varga-szabolcs.jpg

Why choose us?

  • Mi is családi vállalkozók vagyunk vagy voltunk. Tudjuk, miért nehéz és miért különleges, hatékony és akár örömteli családtagokkal üzletet építeni.
  • Számtalan hazai és nemzetközi családi vállalkozást, utódlási kihívást figyelhettünk testközelből.
  • Négy diszciplína felől közelítünk: a pénzügyi és jogi szakértelem mellett nálunk a viselkedéstudományé és a menedzsment szemléleté a főszerep.
  • Azt mondják, hogy minket „őszinte pofátlanság” jellemez. Konstruktív szándékkal és módon mondjuk, amit látunk és gondolunk.
This site is registered on wpml.org as a development site.